zaterdag 23 december 2006

Trans Siberian Orchestra (Kerstmuziek part 1)

Kijk je hebt Kerstmuziek en je hebt Kerstmuziek. Ik zelf, ik vind Trans Siberian Orchestra ERRUG goed.

Sinds 1996 maken Paul O'Neill, Robert Kinkel en Jon Oliva, tesamen met een keur aan gastmuzikanten, platen die niet met een stempel in een hoekje te drukken zijn. Is het progressieve Rock ?? Of gewoon een mix van Klassiek, Rock, Blues...?? De 3 heren zelf hebben een (Hard-) rockende hoofdbaan in de band Savatage, maar hun gasten komen uit alle muzikale hoeken en gaten.


Wat het ook is, het is prachtig !! Ze hebben inmiddels 4 albums gemaakt, waarvan 1 het verhaal verteld van de laatste nacht (en de laatste symphony) van Beethoven, toepasselijk getiteld Beethoven's Last Night.

Maar waar het nu omgaat zijn hun 3 Kerstalbums. Het zijn 3 aparte albums maar vormen tesamen wel een Trilogy, met terugkerende muzikale thema's.

Ieder album verteld een prachtig origineel Kerstverhaal.

En of het nou een engel is die op zoek gaat naar de ware betekenis van Kerst of een oude barman die zijn verloren gewaande dochter terug vind, alleen de verhalen zijn al prachtig om te lezen.

En die worden aangekleed met traditionele kersthymnes, klassieke werken en originele nummers in tig verschillende stijlen, maar altijd weer hoogst muzikaal en verrassend.

En omdat muziek nou eenmaal beter spreekt dan woorden, hieronder de 3 covers van hun albums. Als je er op drukt hoor je een nummer van dat album, en ik heb geprobeerd zo divers mogelijk te kiezen.



Wie nog meer wil weten van TSO kan naar hun website.
Daar staan ook de verhalen en de teksten + nog VEEL meer clips.

Wie wat van TSO wil zien kan op de clip van Christmas Eve In Sarajevo, van hun eerste album, of op live clips hier of hier drukken. Of een van de vele andere clips op You Tube bekijken.

Het nummer van mijn Kerstgroet (zie de post hieronder), is ook van hun !!

Christmas Greetz,

Harrie

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooie mix van allerlei stijlen!

Fijne dagen toegewenst!

Willy